بیستوسوم فروردین ماه، متخصصان داتین در دانشگاه اصفهان حضور یافتند تا در رویدادی به نام «Xpcon» به انتقال تجربیات خود درباره مسیر شغلیای که پیمودهاند، بپردازند و با پاسخ به سوالات دانشجویان، بخشی از ابهامات آنها را برطرف کنند. این برنامه، اولین رویداد دانشگاهی در سال 1404 بود که داتین با آن همراه شد.
افراد فعال در حوزه فناوری اطلاعات، بسته به تجربیات خود، مسیر شغلی متمایزی را رقم میزنند که شنیدن آن برای دانشجویان و علاقهمندان به این حوزه، جذابیتهای فراوانی را بههمراه دارد. داتین در مسیر خدمترسانی به اکوسیستم مالی کشور، از همراهی متخصصانی بهره میبرد که میتوانند این تجربیات را در اختیار این افراد قرار دهند. همچنین، داتین در طول این سالها با هدف انتقال دانش و تجربه به دانشجویان و کمک به آنها برای تسهیل ورود به بازار کار، حمایت از رویدادهای متعدد دانشگاهی را در تهران و سایر شهرهای کشور برنامهریزی کرده است. امسال نیز با همین نگاه، در همراهی با دانشگاه اصفهان، نخستین رویداد دانشجویی را 23 فروردین ماه برگزار کرد. تعدادی از متخصصان داتین در این رویداد به انتقال تجربه پرداختند، درباره مسیر شغلی خود گفتند و به سوالات دانشجویان پاسخ دادند. همچنین دانشجویان در تعامل با همکاران سرمایههای انسانی داتین اطلاعات بیشتری درباره چگونگی جذب در داتین و مدرسه داتین بهدست آوردند.
لیدا تیموری، راهبر مدرسه داتین در این رویداد درباره سه طرز تفکر گفت که ممکن است مسیر شغلی فرد را تغییر دهد. مسیرهایی که رایج هستند اما درست نه. در ادامه رویداد Xpcon پنلی با هدف انتقال تجربه در زمینه طیکردن مسیر شغلی برگزار شد که سمانه حیدری، مدیر محصول بانکداری متمرکز داتین یکی از اعضای آن بود. او در این نشست چند توصیه به دانشجویانی کرد که میخواهند در مسیر فناوری اطلاعات گام بردارند. همچنین به برخی از سوالات دانشجویان درباره طی این مسیر و چگونگی پیشرفت در آن پاسخ داد. در ادامه خلاصهای از گفتههای متخصصان داتین در این رویداد، آورده میشود.
لیدا تیموری، راهبر مدرسه داتین در صحبتهای خود طرز فکرهای رایج اما اشتباه را درباره مسیر شغلی دانشجویان تشریح کرد. او کار یک مهندس کامپیوتر را به ناوبری تشبیه کرد. به اعتقاد او در مسیر شغلی یک مهندس کامپیوتر، اینکه بگوییم فرد دقیقا چه مهارتهایی را باید یاد بگیرد و در کدام ردیفهای شغلی فعالیت خود را شروع کند، کار درستی نیست. در این مدل، آنچه برنامههای فرد را به هم میریزد، علایق افراد است، چراکه ممکن است متوجه شود به خیلی از این مهارتها علاقه ندارد اما کار ناوبر مانند یه ماجراجوست که در دریا بهدنبال کشف یک قاره است. فرد باید شرایط جوی را بسنجد و با بررسی محیط، جسارت به خرج دهد و تصمیم بگیرد. در واقع هر لحظه از مسیر ممکن است متغیر باشد. مسیر موفقیت برای یک مهندس کامپیوتر نیز شخصیسازیشده است و متغیر. قابل کپیکردن هم نیست.
اهمیت مهارتهای نرم در فضای کاری، دیگر بخش صحبتهای تیموری بود: «در حال حاضر در فضای کسبوکار و بهخصوص حوزه فناوری اطلاعات، پروژهها تیمی حرکت میکنند و مهارتهای نرم حائز اهمیت است. دلیل جذب یک فرد تازهکار در شرکتهای بزرگ و حرفهای، انگیزه و یادگیرندگی آنهاست که همان مهارت نرم است، چراکه آنچه امروز یاد گرفتهاید، فردا ممکن است تغییر کند.»
علاقه و مهارت؛ دو رکن اصلی برای ادامه مسیر مهندسان کامپیوتر
در ادامه این رویداد، پنلی با عنوان «روایت تجربههای زیسته و مسیر شغلی در حوزه فناوری اطلاعات» برگزار شد که سمانه حیدری، مدیر محصول بانکداری متمرکز داتین، عضوی از آن بود. در این بخش، اعضای حاضر در پنل به انتقال تجربه درباره مسیر شغلی خود که در این سالها طی کردهاند، پرداختند و در پایان به سوالات دانشجویان پاسخ دادند.
در ابتدای میزگرد، حیدری در پاسخ به این سوال که دانشجوها باید از چه مسیری وارد حوزه فناوری اطلاعات شوند، گفت: «خوشبختانه در حوزه فناوری اطلاعات تفاوت زیادی با خارج از کشور نداریم. در برخی از موقعیتها هم حتی شرایط بهتر است. به اعتقاد من دانشجوها باید جستوجو کنند و ببینند برای چه این رشته را میخوانند و کجا میتوانند از آن استفاده کنند. خوشبختانه بهنسبت سالهای قبل، منابع زیادی در اختیار است، شبکههای اجتماعی و رویدادهای متعددی وجود دارد و بهراحتی میتوان دید که این رشته در کجا استفاده میشود و چه شاخههایی دارد. همچنین یک دانشجو باید ببیند کدام بخش برایش جذاب است تا در یکی از آنها عمیق شود. در نهایت اینکه فرد باید ببیند چه مهارتها و استعدادهایی دارد.»
مدیر محصول بانکداری متمرکز داتین به دانشجوها توصیه کرد اول دنیایی را که در آن نفس میکشند، شناسایی کنند، بعد ببینند خودشان به چه موضوعاتی علاقه و چه مهارتهایی دارند. در ادامه نیز تاکید کرد: «این دو را کنار هم بگذارید، مخرج مشترک بگیرید و روی آن تمرکز کنید.»
در این پنل، علاوه بر سمانه حیدری، محمدرضا نوروزی، مدیر توسعه کسبوکار ایرانیکارت، امیر مشایخی، مدیر ارشد تحلیل داده اسنپ و امین شاه نظری، معاون فنی شرکت کسری حضور داشتند.