اختتامیه کمپ کاوشگر مدرسه داتین برگزار شد
EN
EN
کمپ-کاوشگر

اختتامیه کمپ کاوشگر مدرسه داتین برگزار شد

کمپ آموزشی کاوشگر که با هدف آماده‌سازی، ورود به بازار کار و نقش‌آفرینی در مسیر شغلی دانشجویان سال آخر و فارغ‌التحصیلان رشته‌های مهندسی نرم‌افزار، برنامه‌نویسی و سایر رشته‌های مرتبط طراحی شده بود، هفته گذشته و پس از دو ماه، به پایان رسید.

107 نفر متقاضی برای حضور در کمپ کاوشگر اعلام حضور کرده بودند که از این میان، 45 نفر موفق به طی‌کردن آزمون ورودی شدند و درنهایت با بررسی رزومه‌ها، از 21 نفر به‌عنوان منتخبین نهایی برای حضور در کمپ، دعوت به عمل آمد. در ادامه نیز قرار است شش نفر از این افراد، جذب مدرسه داتین شوند.

شرکت‌کنندگان در کمپ آموزشی کاوشگر با اصول برنامه‌نویسی بک‌اند و زبان جاوا با فریمورک اسپرینگ‌بوت آشنا شدند و آموخته‌های خود را در قالب پروژه پیاده‌سازی کردند. آنها همچنین چالش‌های مختلفی را درزمینه توسعه نرم‌افزار پشت سر گذاشتند. علاوه‌بر این، آموزش مهارت‌های نرم بخشی از آموخته‌های کسانی بود که در این دوره حضور داشتند. آنها با مباحثی همچون خودآگاهی، هوش هیجانی، عزت نفس، هنر شاگردی و مهارت‌های رزومه‌نویسی آشنا شدند.

محمدحسین راشد محصل، مدیر دفاتر استانی داتین، یکی از سخنرانان در مراسم اختتامیه کمپ کاوشگر بود. او به ارائه توضیحاتی درباره فعالیت داتین در اکوسیستم مالی کشور پرداخت. راشد شبکه‌سازی جامعه توسعه‌دهندگان نرم‌افزار و توانمندسازی فناورانه نسل زد را دو هدف داتین خواند که برای پیشبرد آن، رویدادهایی همچون کداندکافی را برگزار می‌کند و مدرسه داتین را راه‌اندازی کرده است.

او به اهمیت مسئولیت اجتماعی در داتین اشاره کرد و گفت: «ما مسئولیت اجتماعی را به‌عنوان یک درآمد اقتصادی برای خود تلقی نکرده‌ایم و می‌دانیم برای نقطه اثری که داتین و تک‌تک ما در این گروه داریم، تلاش زیادی شده است. افراد زیادی، از مدرسه گرفته تا دانشگاه و از دانشگاه گرفته تا صنعت و سازمان‌ها، به ما اعتماد کرده و این فرصت را در اختیار ما قرار داده‌اند تا این مجموعه، شکل بگیرد. پس برای ارج‌نهادن به این اعتماد، ما هم تلاش می‌کنیم این فرصت را برای همراهان، همکاران و برای همه کسانی که با هم کار می‌کنیم، ایجاد کنیم.»

او این‌چنین ادامه داد: «مدرسه داتین که مسئولیت اجتماعی ماست، بخشی از فعالیت‌هایی است که ما در این زمینه، انجام می‌دهیم. درحقیقت، مدرسه داتین شکل گرفت تا هم نسل آینده و افراد متخصص را درکنار هم داشته باشیم و هم برای توسعه و تخصصی‌سازی جامعه گام‌هایی برداریم.»

داتین؛ از آغاز تا توسعه دفاتر استانی

به گفته راشد، ماموریتی که فناپ داشت، ساخت یک کربنکینگ مبتنی‌بر تکنولوژی روز دنیا و البته با توان و ظرفیت‌های ایرانی بود که سال ۱۳۸۴ محقق شد. او در ادامه نحوه تشکیل داتین را این‌طور شرح داد: «در سال 1390 با توجه به اینکه ماموریت ساخت این کربنکینگ به نقطه تجاری خود رسید و آماده ورود به صنعت بانکی کشور شد، شرکت داتین برای ادامه ماموریت توسعه هسته مرکزی خدمات مالی و بانکی در کشور شکل گرفت.»

مدیر دفاتر استانی داتین، ماموریت این شرکت را توسعه فراگیری مالی در کشور خواند و گفت: «مجموعه داتین به‌واسطه خدمات بانکداری دیجیتال خود به‌ویژه ویپاد، به‌دنبال تحقق شعار فراگیری مالی است تا بتوانیم دسترس‌پذیری خدمات مالی را برای آحاد جامعه، فارغ از نقطه جغرافیایی و سطح اجتماعی افراد فراهم کنیم.»

دفاتر استانی در داتین؛ تمرکززدایی از تهران

راشد هدف از تشکیل دفاتر استانی را تمرکززدایی منابع مهارتی و مالی از تهران عنوان کرد و گفت: «داتین علاوه‌بر مشهد، در قزوین، اصفهان و شیراز هم دفاتری به نام دفاتر همکاران تاسیس کرده و بالغ بر ۳۵۰ نفر در این دفاتر و در حوزه‌های مختلف، درحال توسعه نرم‌افزارها یا بخشی از محصولات شرکت داتین هستند.»

او در ادامه از چند شاخص اصلی نام برد که کمک می‌کند تا فرد، میزان بلوغ و حرفه‌ای‌بودن خود را بسنجد: «از جمله ویژگی‌های فرد حرفه‌ای این است که رسیدن به نقطه معنادار و نتیجه‌هایی که معنا و مفهوم دارد، برایش مهم است. کاری که به عهده می‌گیرد را درست انجام می‌دهد و به مقصودی بزرگتر از خود فکر می‌کند. من برای پیش‌بردن این چند شاخص برای خودم، این موارد را دنبال می‌کنم؛ دنبال نقطه اثر خودم هستم. باید به‌دنبال رسالتم در زندگی بگردم و بپرسم نقطه اثرم کجاست و برای چه ساخته شده‌ام؟ به‌دنبال جایی باشم که انتفاع جمعی را شکل دهم و برای این جامعه، مردم و جمعیتی که در اطراف من هستند، تلاش کنم تا اثر مثبتی در زندگی‌شان بگذارم. موضوع بعدی، مسئولیت‌پذیری است. دنبال راه‌حل باشیم. به هر حال باید این را بپذیریم که همیشه نمی‌توانیم تمام مشکلات را حل کنیم ولی احتمالا راه‌حلی برای آن پیدا خواهد شد. عقب‌ننشستن از شکست و پذیرش شکست مورد بعدی است. اینکه بپذیرم من هم مانند دیگر انسان‌ها آسیب‌پذیر هستم و ممکن است شکست بخورم. به توسعه ظرفیت‌های خود و همکارانمان اهمیت دهیم. از چالش‌های سخت نترسیم و برای شناخت نقاط ضعف و قوت خود و حتی دیگران، زمان گذاشته و به آنها هم منتقل کنیم.»

در ادامه برنامه اختتامیه کمپ کاوشگر که 26 مهرماه و با هدف آمادگی افراد مستعد و متخصص برای ورود به بازار کار و توسعه مهارت‌های فنی و نرم آنها برگزار شده بود، شرکت‌کنندگان هر آنچه را یاد گرفته و در قالب پروژه‌ پیاده کرده بودند، برای تعدادی از اساتید دانشگاه‌های سجاد، خیام و فردوسی ارائه دادند. طبق برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده قرار است این کمپ، در مرحله‌ای دیگر و با رویکردهای تخصصی و فنی، شش ماه آینده نیز برگزار شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

گزارشی از بازدید دانشجویان مهندسی کامپیوتر دانشگاه تهران از داتین
دانشجویان رشته مهندسی کامپیوتر دانشگاه تهران، دهم مهرماه علاوه‌بر بازدید از داتین، با فعالیت‌های فناورانه این شرکت در اکوسیستم بانکداری کشور آشنا شدند و سوالات خود را درباره آینده کاری در رشته‌های مربوط به مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات مطرح کردند. همچنین در این دورهمی، مدیران داتین به انتقال تجربه‌های خود پرداختند و دانشجویان را برای توسعه مهارت‌های نرم و فنی تشویق کردند. 
از زمانی که موضوع پیاده‌سازی سیستم‌های یکپارچه در شبکه بانکی کشور مطرح شد، جنگ میان طرفداران تمرکز و غیرمتمرکز نیز آغاز شد، این جنگ تقریباً ۱۰ سال به طول انجامید اما درست زمانی که به نظر می‌رسید این جنگ به پایان رسیده است و شبکه بانکی روی پیاده‌سازی سیستم‌های متمرکز با یکدیگر به توافق رسیده‌اند، مفهومی با عنوان کرلس (CORELESS) یا کر غیرمتمرکز از سوی شرکت داتین مطرح شد. آیا تغییر کُربانک‌ها با وجود هزینه زیادی که صرف پیاده‌سازی کربنکینگ خود کرده‌اند ضرورت دارد؟ حمید رضا آموزگار، معاون توسعه محصول داتین، به این سوال پاسخ داده است.
شناسایی نیاز، طراحی راهکار مناسب، پاسخ‌گویی سریع به نیاز شناسایی‌شده و پایداربودن سیستم از دغدغه‌های قابل تامل در حوزه طراحی و توسعه محصول در فضای دیجیتال هستند. در ویپاد، برای مدیریت این موارد، از تمرکز بر تیم‌سازی و چیدمان ساختار تیمی استفاده شده است.
تیم راه‌حل‌های تشخیص تقلب داتین در مقاله‌ای علمی- پژوهشی بررسی کرد
نیلوفر حق‌جو و محمد رحمتی، تحلیلگران ارشد تیم راه‌حل‌های تشخیص تقلب داتین و علی زارع، مالک محصول تیم راه‌حل‌های تشخیص تقلب داتین، مقاله‌ای را درباره موضوع مکان‌یابی دستگاه‌های خودپرداز براساس تراکنش‌ها در شماره دوم از دوره شانزدهم فصلنامه مدیریت صنعتی منتشر کرده‌اند.